Et tynt frostlag dekte tomten på Orelunden der byggearbeidet nå skal starte. Med igangsettelsestillatelsen i boks i forrige uke og anleggsarbeiderne som står klare for å gå i gang, kunne spadetaket tas denne morgenen i februar.

TT Anlegg hadde med en spade med to skaft som de hadde designet for anledningen. Det var denne spaden ordfører Alf Erik Andersen og prosjektsjef i Skanska, Runar Nykvist brukte for å ta det første spadetaket. Spaden symboliserte samarbeidet mellom Skanska og Lindesnes kommune.

I tillegg fikk ordføreren prøvd seg bak spakene i gravemaskinen. Med et 30 år gammelt maskinførerbevis i baklomma fikk ordføreren tatt et ordentlig grabbetak.

Hva skjer fremover?

Frem mot april vil det være utgraving på tomta der omsorgssenteret vil stå. I midten av april vi pelearbeidet starte opp og dette vil selvfølgelig støye noe. Utover sommer og høsten vil kjelleren bygges og bygget reises. Råbygget er planlagt å stå oppe til jul 2024.

Omsorgssenteret vil stå ferdig desember 2025, med innflytting på nyåret 2026, og helsehuset vil stå klart desember 2027, men innflytting januar 2028.

Underveis i prosessen vil det være tett dialog med naboer og eventuelt andre berørte.

Brakkeriggen vil være åpen fra midten av april og det er bare å ta kontakt.

 

Gravemaskin klar til å spa i jorden