Vi ber beboere og grunneiere langs elvene om å sikre eiendeler, sikre at vann ikke kommer inn i boliger og andre bygg, og være forsiktig. Unngå å oppsøke utsatte områder og vær oppmerksom på at vannstanden kan endre seg svært raskt. 

Det er såpass høy vannstand at FV 460 ved Vigmostad er stengt. En flom kan også medføre at strekninger i Øyslebø (FV 455) og andre veier blir stengt. Informasjon om stengte veier finner dere på vegvesen.no. 

Vigmostad skole, SFO, og Vigmostad barnehage er stengt og barna har kommet seg hjem. Det tas en avgjørelse i kveld på om de kan åpne igjen i morgen. I velferd har tjenestene dialog med aktuelle brukere og pårørende og vurderer fortløpende tiltak som ivaretar innbyggerne på best mulig måte.

Husk å ta vare på hverandre. 

Sandsekker til utlån 

  • Kommunen låner ut sandsekker til private boliger og næringsdrivende. Vi prioriterer boliger og næringsvirksomheter som ligger kritisk til.  

  • Sandsekker kan hentes hos teknisk drift på Jåbekk industriområde, Doneheia 45, i Mandal.  

  • Det står spade og sekker tilgjengelig utover kvelden. Hvis noen har spørsmål, kan de ta kontakt via vakttelefonen som er der. Vi ber om at spadene blir stående igjen.