Forslag til endring av forskrift

Den nye formuleringen gjelder endring av §3, som beskriver i hvilke geografiske områder forskriften gjelder. 

Forslaget er altså ikke lenger å oppheve boplikt på boligeiendom fullstendig, men at boplikten gjelder som tidligere i begrensede geografiske områder. 

«Endring av §3 i forskrift om nedsatt konsesjonsgrense i Lindesnes kommune, FOR 2020-22-16-2382. 
§3 skal lyde:

Forskriften omfatter: 

  1. Skjernøya – Omland - Tregde jf. vedlagte kart 
  2. Spangereid – Reme - Svennevig jf. vedlagte kart. 

Begrunnelse: 
Spangereid, Reme, Svennevig, Skjernøya, Omlandsneset og Tregde er bomiljøer av en viss størrelse med liten eller ingen tomtebase som gjør at presset på boliger i området allerede er stort. Kommunen vil som følge av dette beholde boplikten i disse områdene.»

Klikk her for å se aktuelle områder i kart. Zoom for detaljer.

Landbrukseiendom

Kommunen har ikke myndighet til å endre bestemmelsene som gjelder boplikt på landbrukseiendom, så denne vil ikke bli påvirket. 

Si din mening

Før en forskrift kan endres eller oppheves, skal de forskriften gjelder og de som har interesser som særlig blir berørt gis anledning til å uttale seg. Som konsekvens av dette gjennomføres det nå en ny offentlig høring. Du er velkommen til å si din mening. 

Frist for å sende inn: 1. november 2024

Digitalt skjema - Si din mening - saker til høring. Identifiser deg via ID-porten 

Du kan også sende inn innspill på følgende måte:

Bakgrunn og saksgang

Forslag om å fjerne boplikt på boligeiendom i Lindesnes var første gang til offentlig høring i perioden 1. mai - 15. juni 2024. Saken ble fremmet for politisk behandling i september, først i Utvalg for areal og miljø og deretter i kommunestyret. 

Forslaget som fikk flertall da kommunestyret behandlet saken 12. september går ut på at boplikten videreføres uendret i områdene som er avmerket i kartvedleggene, og at boplikt på boligeiendom fjernes i resten av kommunen. Eiendommer på øyer uten veiforbindelse omfattes som tidligere ikke av forskriften. 

Saken legges ut til offentlig høring i 6 uker jf. forvaltningsloven § 37. Høringsperioden er 20. september - 1. november 2024.

Høringsuttalelsene fra innbyggerne vil følge saken når kommunestyret skal ta endelig stilling til om forskriften skal oppheves eller endres, og vil også bli oversendt Landbruksdirektoratet

Etter høringsperioden legges saken på nytt til politisk behandling. Vedtaket oversendes deretter Landbruksdirektoratet for effektuering.