Slik var folkemøtet

Nå har vi gjennomført folkemøtet tre ganger. Takk til alle som kom og som viser engasjement! Fikk du det ikke med deg, kan du se opptak fra folkemøtet i Buen. I tillegg legger vi ut en skriftlig versjon av rådmannens innledning og presentasjonen til Håvard Moe.

Folkemøtene

Vi arrangerer tre like folkemøter hvor alle varer fra kl 18 – 20. 

Hvor?Når?Lokale?
Mandal14. novemberBuen Kulturhus, storsalen
Vigeland18. novemberBetania 
Øyslebø02. desemberMarnar Aula

Hvorfor arrangerer vi folkemøte?

Formålet med folkemøtet er å gi innbyggere et helhetlig innblikk i situasjonen kommunen vår står i. Vi ønsker å øke kunnskapen slik at diskusjonene kan basere seg på fakta. 

Det er ikke et møte hvor vi skal diskutere enkelte tiltak, som skolestruktur eller privatisering av vei, men vi vil forklare nødvendigheten av å endre tjenestene etter det endrede behovet vi ser. Det gjelder alle tjenester, både innenfor velferd, oppvekst, samfunnsutvikling og administrasjon. 

Faktum er at kommunen bruker mer penger enn hva vi har inntekter til. Hvis vi ikke gjør grep nå, vil reservene være borte om kort tid. Det er likt for kommunen som i privatøkonomien. Får man mindre penger inn på konto, må man også bruke mindre penger.

Medvirkningsmøtene

Vi arrangerer fem like medvirkningsmøter hvor alle varer fra kl 19:00 – 20:30. 

Hvor?Dato?Lokale?
Holum18. novemberHolum skoles gymsal
Vigeland20. novemberLindesneshallen («gamlehallen»)
Vigmostad26. novemberVigmostad grendehus
Mandal28. novemberBlomdalen ungdomsskole
Øyslebø09. desemberMarnar Aula

Hvorfor arrangerer vi medvirkningsmøtene?

BDO har i høst utarbeidet en rapport med anbefalinger om fremtidig barnehage- og skolestruktur. 10. oktober ble det vedtatt at rapporten skulle legges ut på høring. Som en del av høringen inviterer vi til medvirkningsmøter om barnehage- og skolestruktur. 

For å få innsikt i hva innbyggerne mener er viktig, inviterer Lindesnes kommune til medvirkningsmøter. Medvirkningsmøtene er for å innhente innspill før administrasjonen utarbeider forslag til ny barnehage- og skolestruktur og er et ledd i å få belyst saken godt før den skal behandles politisk.

Kommunalsjef for oppvekst Agnethe Hinna Hovdenak og kommuneplanlegger Joakim Damkås vil lede medvirkningsmøtene. Hva som gir oss en trygg oppvekstarena og best læring kan vi se ulikt på og derfor vil vi ha dine innspill.

Alle som ønsker, er velkommen til å delta.

Hvordan henger disse møtene sammen?

Folkemøtene skal altså gi en helhetlig forståelse av hvorfor kommunen må finne innsparingstiltak for å møte de utfordringene som vi allerede ser. Det blir færre mennesker i jobb i forhold til et økende antall eldre, færre barn og  det faktum at kommunen bruker mer penger enn hva vi har råd til.

Medvirkningsmøtene handler kun om barnehage- og skolestruktur og hva du som innbygger mener er viktig for å skape trygge oppvekstarenaer og best læring. Rådmannen gir ingen anbefaling om hvilke løsninger som vurderes som best i denne omgang. Nå ønsker vi dine innspill til rapporten, men også endringer i barnehage- og skolestruktur som ikke er omtalt i rapporten, men som kan ha ønskede effekter som for eksempel forslag til endring av skolekretsgrenser.

Hvorfor gjør vi dette nå?

Vi inviterer til folkemøte for å skape en felles forståelse av utfordringene vi står overfor. Ved å dele det kunnskapsgrunnlaget vi sitter på ønsker vi å skape gode, faktabaserte diskusjoner om hvordan vi best kan løse utfordringene.

Innspillene som kommer inn på barnehage- og skolestruktur vil gi viktig kunnskap før rådmannen skal utarbeide forslag til ny struktur, et arbeid som skal være klart til våren. 

Rådmannens forslag til barnehage- og skolestruktur tas inn i en rammesak til politisk behandling. Rammesaken vil inneholde flere omstillingstiltak som skal gi varig effekt. Ikke bare innen oppvekst, men i alle deler av kommunens tjenestetilbud. 

Det legges opp til at kommunestyret fatter vedtak i juni 2025.