Om MOVE

MOVE har fire arbeidspakker; pendling, reiser i ytterpunktene, reiser for unge og reiser for barn. Furulunden skole er plukket ut som samarbeidspartner i pakken om barn. 

Sammen med skolen, foreldrene og elevene ønsker vi å bygge videre på det gode arbeidet skolen allerede legger ned for å få flere til å sykle og gå til skolen. Vi ønsker å teste ut ulike tiltak som skal gjøre det enklere og tryggere å sykle og gå for elevene, og tiltak som vil øke bevisstheten til foreldrene. 

Forsterket fokus på sykkel og trafikkopplæring, kampanjer, tiltak for å redusere barrierer for å bruke sykkel (lykter og sykkelservice), samtaler med elever og foreldre, og enkle trafikksikkerhetstiltak er eksempler på hva som skal gjennomføres. Underveis i prosjektet vil vi dele erfaring og hente inspirasjon fra skoler hos våre danske og svenske partnere. 

Program på Furulunden skole 22.-23.10.24

22.10

09.00-09.30
Møte elevrådet. Fokus på sykkel-lys og hvorfor dette er viktig. Opplæring i montering og bruk. Avklaring om hvem som kan delta på refleksaksjon 23.10.

09.45-14.00
Fortløpende opplæring i bruk av sykkel-lys og montering. Elevrådsrepresentanter på aktuelt trinn deltar. Grupper på ca. 10 elever kommer ut om gangen, 15 min per gruppe.

17.00- ? 
FAU møte. Presentasjon av MOVE prosjektet og hva som skal skje på Furulunden skole (15min). 

Innlegg fra Nullvisjonen Agder (15 min). Dialog, hva er utfordringer og muligheter på Furulunden skole? Hva kan vi gjøre sammen for at det skal bli tryggere og enklere for elever å sykle og gå til skolen?

23.10

08.00- 08.35- Refleksaksjon ved skolestart. Utdeling av reflekser til alle elever.

Eventuelt oppsummering/ samtale med skolen.