Bare en halvmeter er lov

Reglene er klare: 

  • Når du står tre meter inn i avkjørselen din skal du ha minst 30 meter fri sikt i hver retning langs gang- og sykkelveien.
  •  Hekk og gjerde skal heller ikke være høyere enn 50 centimeter ved avkjørselen. 
  • Om avkjørselen munner ut i en vei med fartsgrense 50 km/t, må det være fire meter fri sikt inn og 45 meter til hver side når du står inne i avkjørselen din, ifølge Statens vegvesens. 

Dette finner du også i en brosjyre om temaet som ligger ute på Statens Vegvesens nettsider: Klipp hekker og busker | Statens vegvesen. Mange er nok ikke klar over dette, selv om det gjelder mange steder i vårt distrikt. 

Gå eller sykle til skolen

Trygg Trafikk ønsker at flest mulig skal kunne gå eller sykle til skolen - der det er mulig. Da må vi legge til rette for at det kan skje på en sikker måte. Å klippe hekken er et enkelt tiltak. Barn må være synlige langs alle veier, og det er vårt felles ansvar. 

Små barn på skoleveien blir lett usynlige bak store hekker og busker. Dette kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Trygg Trafikk oppfordrer derfor alle til å ta ansvar og klippe hekkene sine, og dermed bidra til en tryggere og oversiktlig skolevei for barna våre.