Vintervedlikehold

Dette kan du forvente av oss:

  • Vi brøyter hovedveier, bolig-, gang- og sykkelveier og prioriterte fortau så fort det lar seg gjøre.
  • Veier og gater skal være fremkommelige for fotgjengere og vinterutrustede kjøretøy.
  • Enkelte fortau blir ikke brøytet, f. eks. der veier er ekstra brede, der det er brøytet fortau på andre siden, eller der det ikke er plass til brøyteredskap.
  • Vi strør bakker, veikryss og svinger ved behov, slik at normalt vinterutrustede kjøretøy kommer trygt fram.
  • Vi sørger for kasser med strøsand som "hjelp til selvhjelp" på vanskelige steder.
  • Det strøs normalt ikke på rette, flate veistrekninger.
  • Det blir ikke strødd mens det foregår brøyting.

Ved unormale værforhold vil vi kanskje ikke klare å oppfylle forventningene ovenfor. Kommunen kan heller ikke påta seg erstatningsansvar utover det som fremgår av veitrafikklovgivningen og alminnelig rettspraksis.

Dette forventer vi av deg:

  • Du ferdes i trafikken i samsvar med trafikkreglene.
  • Du ferdes hensynsfullt, aktsomt og varsomt for å unngå fare. 
  • Du fjerner selv snø fra brøyting som blir lagt inn i privat avkjørsel.
  • Du legger ikke snø på offentlig vei eller fortau.
  • Du fjerner all vegetasjon på egen grunn som henger ut i kjørebane, fortau eller lignende og som dermed er farlig for trafikksikkerheten og til hinder for brøytemannskapene og andre trafikanter.
  • Du fjerner ikke brøytepinner.
  • Du flytter kjøretøy som er til hinder for vintervedlikeholdet.

Manglende brøyting og/ eller strøing?

Ønsker du å melde fra om manglende brøyting og/ eller strøing kan dette gjøres digitalt ved å trykke på knappen under: 

Meld inn feil

Eventuelt kan du ringe vår vakttelefon: 99 16 40 00

Tips til bilistene fra brøytemannskapet

  1. Hold avstand til brøytebilen. Noe kan skje foran dem som du ikke ser.
  2. Må du kjøre forbi – vær varsom. Snø og is i høy fart kan skape farlige situasjoner.
  3. Brøytebilene kjører i formasjon for å fjerne snøen mest effektivt. Ikke kjør forbi eller legg deg mellom disse. Da hindrer du effektiv brøyting og kan skape farlige situasjoner.
  4. I rundkjøringer må brøytebilen ofte ta flere runder. Ta ekstra hensyn og vent gjerne til brøytebilen har kjørt alle rundene.
  5. I busslommene kjører brøytebilen seg inn i busslomma og holder flyten for å få snøen vekk. Passerer du, risikerer du å havne i blindsona når brøytebilen svinger ut igjen.
  6. Ved brøyting av midtstripa må brøytebilen legge plogen over i motgående kjørefelt. Ser du en brøytebil komme mot deg, legg deg helt til høyre og senk farten.
  7. Ved brøyting av flerfeltsvei må brøytingen skje fra venstre mot høyre. Da kan det bli liggende snø i veibanen på de høyre feltene. Kjør da i venstre felt. Kjører du på snøstripa sprer du snøen og lager mer jobb for brøytemannskapet.
  8. Brøytebiler kjører trygt i 40 kilometer i timen. Vær tålmodig selv om det oppstår kø.
  9. Våre brøytebilsjåfører blir glade når du tar hensyn. Vis gjerne tommel opp!

Brøytebilene er ute for å gjøre veien trygg for deg - vis hensyn.

Hvilke veier vedlikeholder Lindesnes kommune?

I Lindesnes kommune har vi Europavei, riksveier, fylkesveier, kommunale veier og private veier. Ønsker du å se hvilke veier som er hva? Trykk her for å komme til Staten vegvesen sitt veikart

Vi vedlikeholder kommunale veier som fordeles slik:

  • hovedveier
  • boligveier
  • gang- og sykkelveier og fortau
  • parkeringsplasser

Fun facts om våre veier: 

  • Asfaltert vei: 182 km
  • Grusvei: 165 km
  • Gang- og sykkelvei: 14,5 km

Når brøyter vi?

Følgende kriterier er lagt til grunn ved brøyting:

  • Tørr snø 10 cm
  • Våt snø 5 cm

Vi har dessverre ikke kapasitet til å brøyte alle veier samtidig. Ved snøfall om natten skal veier med høy prioritet være gjennombrøytet til kl. 08:00 på yrkesdager. 

I perioder med større snøfall vil det være forhold på veinettet som ikke er optimale, f. eks. smale fortau, manglende kryssrydding osv. Kommunens beredskap med biler og maskiner er ikke tilpasset ekstremnedbør og i slike perioder må det nødvendigvis ta noe tid før veinettet igjen har den ønskede standard. Ved ekstraordinære snøfall vil alt tilgjengelig mannskap være i aksjon.

Snø i oppkjørsler

Når tomteeier rydder bort snø fra egen tomt/ avkjørsel skal snøen legges på egen grunn og ikke plasseres i veibanen. Det er ikke tillatt å legge snø fra private arealer ut i veibanen. Snø ut på offentlig vei er å regne som søppel eller lignende.

Vi vil alltid prøve å unngå å brøyte snø inn på private eiendommer, men vi må prioritere trafikksikkerhet og framkommelighet. Hvis vi har brøytet snø inn på din eiendom, ber vi om at den ikke flyttes ut igjen på fortauet eller ut i kjørebanen. På denne måten sikrer vi enklere forhold for fotgjengere og bilister.

Den enkelte tomteeier som har eiendom langs offentlig vei har som oftest stor forståelse for at vi ikke har noen annen måte å få ryddet veien på enn å føre den ut til siden all den tid ”brøytesonen” ikke utgjør for stort areal langs veien.

I dette kan en heller ikke glemme at eierne av de tilstøtende eiendommer også har en fordel av at veien blir ubrøytet på en god måte.

Dersom vintervedlikeholdet har forårsaket skade på privat eiendom, skal dette meldes til de som brøyter i ditt område.

Strøing

Kommunen bruker grus og salt til strøing. Strøing gjøres etter oppsatte strøruter og i spesielt bratte og vanskelige bakker, samt i kurver og foran veikryss når normalt vinterutrustede biler og personer har vanskelig for å komme sikkert fram.

Strøing av offentlige plasser, fortau og gang- og sykkelveier prioriteres og utføres jevnlig når forholdene tilsier det.

Parkering i trange gater

En del sentrumsgater og boliggater er trange, og kantparkering kan gjøre disse ufremkommelige om vinteren. For at det skal være fremkommelig for lastebiler og maskiner i vinterdriften er det nødvendig å ha en fri bredde på 3 meter. Er det mindre bredde kan ikke bilen parkeres på veikanten, alternativt må det måkes plass til bilen.

Brøytemannskap har ordre om å ikke "presse seg fram'" i veier der parkerte kjøretøy medfører at det kan oppstå skader. I slike tilfeller vil veiene naturligvis få en dårlig standard og fremkommeligheten for trafikantene vil reduseres.